-->

Mozilla Firefox Yukarı Internet Explorer Aşağı

22 Aralık 2009 Salı |



StatCounter'ın son istatistiklerine göre Mozilla Firefox, Internet Explorer'ın tahtına oturmuş bulunuyor. Firefox kullanıcıların ve tabi ki benimde farkettiğim gibi Mozilla Firefox'u, Explorer'dan ayıran en büyük fark Explorer'ın saçma sapan hataları ve tarayıcının sürekli olarak kilitlenmesi ...

Bu hataların en başında ise Explorer'ın en yaygın hatası olan "iexplorer.exe bir sorunla karşılaştı kapatılması gerekiyor" cümlesiyle biten internet hayatınızdır. Bu hatanın nedenini eminim Microsoft kendisi bile bilmiyordur ve ne hikmetse bu hatalar internet explorer'ın her versiyonunda aralıksız devam ediyor daha acı bir durum var ki o da aynı hatayı aldığınız siteye ya da sitelere Firefox ile girdiğinizde hiçbir sorun ile karşılaşamamanız...

Bir diğer Internet Explorer dezavantajı ise benim gibi blogger kullanıcılarını derinden etkiliyor. Blogger Draft kullanıcılarının da farkettiği gibi bloga resim/fotoğraf yükleme bölümünde güncellemeye gidildi ve değişik bir görünüm kazandırıldı ama bu değişiklik Internet Explorer sahipleri için ızdıraba dönüştü çünkü IE kullanıcıları blogger'ın yeni resim yükleme bölümüyle sitelerine resim yükleyemiyorlar daha doğrusu IE buna izin vermiyor ama aynı sistemle firefox üzerinden blogunuza resim yüklediğinizde sorunsuz bir şekilde işleminiz gerçekleşiyor.

Internet Explorer'ın bir diğer dezavantajı ise sisteminizi adeta kemirmesi daha açık anlatmak gerekirse IE bilgisayarınızın donanımına bağlı olmaksızın adeta bilgisayarınızı yiyip bitiriyor... 
Bu iddayı kanıtlamak amacıyla şöyle bir şey yaptım; öncelikle Mozilla Firefox'tan 45 adet yeni sekme açtım ve Ctrl+Alt+Del kombinasyonu ile sistemin Cpu ve SD Kullanımı verilerine ulaştım Firefox ile yaptığım testte; Cpu Kullanımı 3% ile 10% arasında olurken SD Kullanımı 414 Megabayt'ta sabit kalmıştı.




Daha sonra Internet Explorer adındaki sözde tarayıcı açarak aynı şekilde 45 adet yeni sekme açtım ve tekrar CPU ve SD Kullanımı verileri göz attım sonuç aşağıdaki gibiydi. Cpu Kullanımı 5% ile 15% arasında seyrederken SD kullanımı 776 Megabayt'te sabit kalmıştı.




Yaptığım son derece amatör testte anladım ki Internet Explorer'ı bu gidişli bir tek Bill Gates kullanacak ve Firefox daha birçok konuda yukarı çıkarken internet explorer aşağı inecek... Bu durumda Microsoft'a bir çift sözüm var; daha fazla aşağı inmeden tarayıcı işini bırak :)

0 Yorum:

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...