-->

Alt Yazılı Filmlerdeki Türkçe Karakter Sorunu ve Çözümü

22 Eylül 2009 Salı |

İnternetten indirdiğiniz ya da satın aldığınız filmlerin Türkçe dublajlı versiyonu henüz çıkmamışsa ve sizde filmi bir an önce izlemek istiyorsanız ya orjinal altyazılı olarak alırsınız ya da internetten filmi alt yazısını indirerek bsplayer gibi oynatıcılar vasıtasıyla filme altyazıyı kendi elinizle eklemiş olursunuz. Ancak olurda son dakikada bir süprizle karşılaşarak alt yazıda Türkçe karakter problemi olduğunu görürseniz paniklemeyin demokraside çareler tükenmez.

Türkçe karakter sorununu yani ç,ğ,ı gibi türkçe harflerde sorun varsa yapmanız gereken altyazı dosyasını not defteri ile açtıktan sonra;

Önce "Düzen" sekmesinde değiştir'e tıklayarak ya da kısaca CTRL+H yaparak aşağıdaki pencerenin açılmasını sağlayın.



Şimdi bu pencerede hatalı kelimleri yani diyelim ki altyazı da ğ harfi g olarak yazılmış yada Türkçe karakter olduğu için ğ harfi yerine karmaşık birşey çıkıyorsa Arana yazan bölüme hatalı harfi yazın. Yeni değer yazan bölüme ise olmasını istediğiniz şeklini yazın. Hatalı olan kelimeleri bu şekilde düzeltebilirsiniz.

Yok ben notdefteri ile uğraşamam felan derseniz. En az 1000 kelimeden oluşan alt yazı dosyası sizi bekliyor buyrun kelimeleri tek tek kendi elinizle düzeltin. (:

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

pratik bir yöntem teşekkürler

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...