-->

3G Savaşları ! Hangisi Daha Hızlı Turkcell mi ? Vodafone mu ?

5 Mart 2010 Cuma |



Acaba hangi operatör 3G servisinde daha hızlı, Turkcell mi ? Yoksa Vodafone mu ? Yoksa ikisi de bizi keklemeye mi çalışıyor ?

Turkcell'in en son gördüğüm televizyon reklamında, bağımsız ıvır zıvır şirketi tarafından yapılan araştırmada en hızlı 3G'nin Turkcell'de olduğu kanıtlandı diyor-du... Ben de Turkcell'in web sitesine biraz göz gezdirdim acaba neyin nesidir diye...

Turkcell'in sitesindeki açıklama kısaca şöyle;
"Uluslararası bağımsız ölçüm ve denetleme şirketi Alman P3 Communications tarafından İstanbul’da yapılan testler sonucunda Turkcell, 3G internet hızında yine lider oldu. İstanbul genelinde yaklaşık 2000 kilometrelik rotayı kapsayan ölçümlemede Turkcell, şehir genelinde ve halka açık önemli noktalarda, açık ve kapalı alanlarda, tüm mobil operatörler arasında 3G mobil internet hızında yine birinci sırada yer aldı."

Turkcell böyle diyor...
Vodafone'un web sitesine giriyoruz...

Vodafone'un sitesinde yaptığı açıklama kısaca şöyle;
Dünya 3G lideri Vodafone, bağımsız ölçümleme şirketi LCC International'ın yaptığı testlere göre İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da 3G ile ortalama veri indirme hızında 1 numara.

Vodafone 3G veri indirme hızında 1 numarayım diyor, Turkcell ise 3G internet hızında 1 numarayım diyor. Acaba bunlar farklı şeyler mi desek o da değil çünkü zaten interneti kullanmaya başladığınızdan itibaren veri indiriyorsunuz demektir.

Turkcell'in araştırmasını P3 Communications yapmış ve bağımsızmış sonuç Turkcell 1 numara, Vodafone'un araştırmasını LCC International yapmış ve bağımsızmış sonuç Vodafone 1 numara, eğer bu iki şirkette bağımsızsa bağımlı kim ?

1 Yorum:

halis dedi ki...

:) :) :) güzel tespit

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...