-->

Windows Vista ve Xp Hızlandırma | Resimli Anlatım

19 Kasım 2009 Perşembe |


Eğer bilgisayarınız çok yavaş çalışıyorsa ve açılılarda/kapanışlarda dakikalarca bekliyorsanız ve artık bundan bıktıysanız, kurtulmak için tek bir yol var o da sisteminizi optimize etmek yani bir anlamda bakım yapmak.

Peki nasıl olacak bu iş ? 
Bilgisayarların yavaşlaması konusuna genel olarak baktığımızda iyi ya da kötü tüm bilgisayarların yavaşladığını görürüz. Bunun en büyük iki nedeni yazılımsal ve görsel uygulamalardır. Bir program kurarsınız işinize yaramaz kaldırırsınız ancak artıkları kalır. Bilgisayarınızda en güzel görüntüyü yakalamak istersiniz tüm görsel özellikleri aktif hale getirirsiniz bu kez de aşırı ram tüketerek sistemi kasarsınız. Ancak aşağıdaki yöntemleri uygulayarak tüm bu sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.

Öncelikle işin yazılımsal boyutunu halledelim. Buradan Advanced System Care adlı programı indirin ve kurun. Merak etmeyin full sürümdür. Programı kullanarak gereksiz dosyaları temizleyin ve registry'yi onarın.

Yazılım bölümünü tamamladıysanız şimdi işin görsel boyutuna geçelim. Aşağıdaki yöntemi uygulayarak bilgisayarınızdaki görsel özellikleri minimum'a indireceğiz ve gerek Ram'den gerekse de Ekran kartı hafızasından tasarruf edeceğiz.

Öncelikle masaüstünde bilgisayarım simgesine sağ tıklayın ve özellikler deyin. Açılan pencereden Gelişmiş  sekmesine geçin. Ardından Ayarlar'a tıklayın.



Aşağıdaki pencere açılacak buradan "En iyi performans için ayarla" seçeneğini seçin yada "Özel" seçeneğini seçerek hemen altında bulunan tercihlerden istekdiklerinizi işaretleyin. Böylece görsellikten taviz vererek Ram ve Ekran Kartı belleğinden kazanmış olacaksınız. Sonuç olarak ise daha hızlı bir sisteme sahip olacaksınız.



Kolay Gelsin...

0 Yorum:

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...