-->

İki Bilgisayarı Birbirine Bağlama (Ağ Bağlantısı Kurma)

6 Ağustos 2009 Perşembe |

İki bilgisayar arasında bağlantı kurmak yani ağ paylaşımını sağlamak için anlatımı uygulayın. Bu işlem sonunda iki bilgisayar arasında dosya alışverişi yapabilicek Lan üzerinden oyunlar oynayabiliceksiniz.

1. Adım: Sağlıklı bir şekilde dosya paylaşımı yapabilmek için "hiç bir işe yaramayan" güvenlik duvarını kapatmalısınız. Bunu yapmak için başlat>ayarlar>denetim masası'na ardından Windows Güvenlik Duvarına tıklayın ve kapatın.


2.Adım: Şimdi masaüstünüzden ya da başlat menünüzden ağ bağlantılarım kısayolunu bulun ve sağ tıklayarak "özellikler" deyin. Karşınıza Yerel Ağ Bağlantınız çıkacak. Yerel Ağ Bağlantısı kısayoluna da sağ tıklayın ve özellikler deyin. Şimdi aşağıdaki görüntüye ulaştınız. Resimde de gösterilen "İnternet İletişim Kuralları" na tıklayın ve özellikler deyin. Ya da kısaca çift tıklayın...

3.Adım: Şimdi aşağıdaki görüntüye ulaştınız. "Diğer Yapılandırma" sekmesine tıklayın ve Aşağıdaki Ip adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin.


4.Adım: İp adreslerini ve Wıns sunucusunu aşağıdaki gibi ayarlayın ve Tamam deyin. Ayarları aynen uygularsanız sorun çıkmaz. Şimdi bağlantı kuracağınız diğer bilgisayara geçin ve bu ayarları aynen uygulayın . Ancak Ip adresi ve Varsayılan Ağ Geçidi sekmelerini diğer bilgisayara 192.168.2.3 olarak uygulayın. Diğer ayarları değiştirmeyin...


5.Adım: Şimdi masaüstüne dönün ve yeni bir klasör oluşturun. Daha sonra bu klasöre sağ tıklayarak paylaşım sekmesine geçin. Ardından Bu klasörü paylaş seçeneğini işaretleyin ve Tamam deyin.
Not: Eğer paylaşım sekmesi görünmüyorsa bilgisayarıma girin üstteki araç çubuğundan "Araçlar" sekmesine ardından Klasör seçenekleri sekmesine tıklayın. Buradan Görünüm sekmesine geçin ve "Basit dosya paylaşımını kullan" seçeneğindeki işareti kaldırın. Artık paylaşım sekmesi görünecektir.

6.Adım: Üstteki adımları uyguladıktan sonra masaüstünüzden ağ bağlantılarım kısayoluna çift tıklayın. Aşağıdaki görüntüye ulaşacaksınız. Sol sütundan Çalışma grubu bilgisayarlarını göster deyin.

7.Adım: Şimdi bağlantı kurduğumuz bilgisayar göründü. Demek ki işlem başarılı şimdi bağlantı kurduğumuz bilgisayar çift tıklayın. Ardından en başta masaüstüne "paylaşım" adıyla açtğımız klasörü göreceksiniz. İsterseniz bu klasörü kolaylık olması için masaüstüne alın. Artık paylaşım klasörüne attığınız dosyalar diğer bilgisayarda da görünecektir. İsterseniz tüm hard diskinizi paylaşıma açabilirsiniz ancak güvenlik sorunu olabilir bu nedenle tek bir klasörü paylaşmanızı öneririm.

Eğer bu işlemlerden sonra sonuç başarısız olursa ya güvenlik duvarını kapatmadınız ya da bilgisayarların çalışma grupları farklı. Çalışma gruplarını aynı yapmak için Bilgisayarım>Özellikler>Bilgisayar adı'na ardından resimde gösterilen Değiştir butonuna tıklayın ve iki bilgisayarın da Çalışma Grubu adının WORKGROUP olduğunan emin olun.


Takıldığınız yerlerde yorum formunu kullanabilirsiniz.

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

oh be sonunda hallettim saol admin

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...