-->

Oyun Cd'lerini NRG - ISO Dosyasına Çevirme | Resimli Anlatım

18 Ekim 2009 Pazar |

Yapacağımız işlem sonucunda oyun cdlerinizi ya da dvdlerinizi Image (İmaj) dosyasına çevirerek bilgisayarınızda rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz. Bu uygulamanın size getirisi cdlerinizin ya da dvdlerinizin ufacık bir çizikle yok olmasını engellemek olacaktır. Ayrıca oluşturduğumuz bu image dosyalarını Deamon Tools gibi programlar kullanarak sanal cd'de ya da dvd açabilir ve rahatlıkla kurulum yapabilirsiniz. Çünkü normal şartlarda iki cd'lik bir oyunu bilgisayarınıza Cd-1, Cd-2 şeklinde kopyalarsanız o oyunu kuramazsınız 1.CD yüklenir ancak 2. CD'yi CD-Rom sürücünüze takmanızı ister. Yapacağımız bu işlem ile bu derttende kurtulmuş olacağız.

İşlemleri Nero 7 kullanarak anlatacağım... Nero'nun daha üst sürümlerini kullanıyor olsanız bile arada pek fark olacağını sanmıyorum.
Not: İşlemlere başlamadan önce Image dosyasına çevirmek istediğiniz oyunu Cd'den Bilgisayara olduğu gibi kopyalarsanız daha kolay olur. Eğer oyunlarınız zaten bilgisayarda ise sorun yok...

1) Öncelikle Nero Start Smart'ı çalıştıralım ve aşağıdaki resimde olduğu gibi "Veri" Sekmesinden Veri Cd'si Yarat ya da Veri DVD'si yarat'ı seçelim. Ben Veri Cd'si Yarat'ı seçtim.




2) Şimdi aşağıdaki pencere açılacak burada Ekle butonuna tıklayarak NRG ya da ISO dosyasına çevireceğimiz oyunumuzu seçelim.



3) Aşağıdaki pencere açılacak buradan oyunumuzu komple seçelim eksik dosya olursa kurulumda hata verebilir. Dosyaları seçtikten sonra Ekle butonuna tıklayın.



4) Şimdi aşağıdaki pencereden İleri butonuna tıklayın.



5) En önemli nokta burası yani Dananın Kuyruğu burada Kopuyor. Aşağıdaki pencereden Geçerli Kayıt Cihazı olarak Image Recorder'ı seçin ve Yazdır butonuna tıklayın.



6) Şimdi aşağıdaki pencere gelecek burada bizden oluşturulan Image dosyasını nereye kayıt edeceğini soruyor kafanıza göre biryer seçin ve Kayıt Türü olarak NRG ya da ISO hangi formatta kaydetmek istiyorsanız seçin ve Kaydet butonuna tıklayın.



Yazma işlemi bittikten sonra "Başarı ile Tamamlandı" uyarısı alırsanız sağlıklı bir şekilde tamamlanmış demektir. İsterseniz artık yarattığınız bu dosyayı Deamon Tools vb. programlar vasıtasıyla sanal cd'de ya da dvd'de çalıştırabilirsiniz.

Kolay Gelsin...

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

very thanx

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim saolasın windows 7 için lazımdı 3 dvd harcadım ama sonunda öğrendim eline koluna sağlık :))

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...