-->

Kotanız Her Ay Aşıyor mu ? O halde okuyun...

17 Ağustos 2009 Pazartesi |

Eminim tüm kotalı kullanıcıların "kota aşma" alışkanlığı vardır. Şayet benim var. Kimine göre TTNET kotayı bilerek aştıttırıyor ki kotalı kullanıcılar Limitsiz Tarifeye geçsin (ben böyle düşünenlerdenim), kimine göre de kota kontör gibidir cep telefonunuzdaki kontör nasıl durduk yere bitmiyorsa kota da durduk yere yükselmez.


Ama her iki seçenekte de sonuç olarak kota yükseliyor. Belki bu aşmanın önüne geçemezsiniz ya da geçersiniz. Her neyse siz aşağıdaki adımları uygulayın belki kotanızın durumda olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Şayet ben önceden kotayı 6 Gb'ın altına indiremezken aşağıdaki adımları uygulamaya başlayınca indirmeyi başardım. Neticede kota yine geçti ama önemli olan yarışmaktı neyse yapmanız gereken basit şeyler şunlar....

  • Bilgisayarınızın otomatik güncelleştirmelerini kapatın. Çünkü kota yemekten başka bir işe yaramazlar. Maksat Xp güvenli gözüksün...
  • Net üzerinden kesinlikle ve kesinlikle Tv izlemeyin özellikle LİG TV... İzleyeceğiniz maçları direk stada gidip izleseniz daha az para ödersiniz... (:
  • Herşeyi googleda arama alışkanlığını bırakın. İçeriği geniş siteleri tarayıcınızın Sık Kullanılanlar bölüme ekleyin aramak istediğiniz konuları eklediğiniz bu sitelerde arayın. Mesela http://www.crackerturk.net/ 'i Sık Kullanılanlarınıza ekleyebilirsiniz. (:
  • Önemli bir hususda düzenli olarak kotanızı kontrol edin ve hesaplamalar yapın. Diyelim ki 4 GB limitli internet kullanıyorsanız bu 4096 MB yapar. Bir ayın 30 gün olduğunu varsayarsak hergün 136 MB kullanım hakkınız var demektir. Her 10 gün için ise 1360 Mb hakkınız var. Buna uymaya özen gösterin. Ya da kota miktarını otomatik olarak yansıtan programlar var mesela EYDSL adındaki programı kullanarak kotanızı anlık olarak takip edebilirsiniz. Tabi bu programı indirirken de kota harcayacaksınız orası ayrı bir konu...
  • Eğer kablosuz modem kullanıyorsanız işiniz daha zor çünkü Hacker dediğimiz vatandaşlar haddini aşarak modeminizi kullanma eylemi gösterebilirler. Gerçi şimdi başkasının modemini kullanmak için Hacker olmaya bile gerek kalmadı da neyse modeminizi güvenli bir şifre ile korumanız lazım.
  • İnternetle işiniz bittiğinde kesinlikle modeminizi kapatın. Bu davranışınız size fazladan MB olarak geri döner.
  • Bütün bunların arasında multiplayer oyunları saymak istemiyorum tabiki o oyunların kotaya ne kadar eziyet ettiğini herkes biliyor.
  • Son olarak youtube veya facebok'daki videoları izlemek zorunda olmadığınızı unutmayın. Eğer bir arkadaşınız size illaki şu videoyu seyret diyorsa o arkadaşınızı arkadaş listenizden çıkarın o sizin dostunuz değil hasmınızdır. Ya da o arkadaşınızı kibar bir dille reddedin.
Bütün bunların ardından hala kotanız aşıyorsa kendinizi suçlamayın suçlanacak biri varsa o da TTNET'tir.

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

Bu kotayı ttnet'i yükselttiğini kanıtlayamazmıyız. İnterneti bir ay kullanmadım yinede 1 GB kota dolmuş. Böyle internetin ta...

Adsız dedi ki...

bizi kazıklıyorlar

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...