-->

Blogger'a FeedBurner İle Son Yorumlar Eklentisi

25 Temmuz 2009 Cumartesi |

Eminim herkes blogger'da Feedburner kullanılarak Son Yazılar eklentisi eklemeyi biliyordur. Aynı yol izlenerek Son Yorumlar eklentisi de eklenebilir. Nasıl mı ? Resimleri takip edin anlarsınız.

1. Aşama: Feedburner'a ücretsiz olarak kayıt olduğunuz da sizden feed adresinizi girmenizi isteyen bir bölüm çıkar buraya http://www.crackerturk.net/feeds/comments/default adresini ekleyin yalnız adresi kendinize göre değiştirmeyi unutmayın. Boş alana feed adresini ekledikten sonra Next diyerek ikinci aşamaya geçin.
2. Aşama: Burası pek önemli değil Next diyerek geçin.


3. Aşama: Değişikliğe gerek yok "Next" deyin.

4. Aşama: "Next" deyin.


5. Aşama: Bu ekrana ulaştığınızda ilk olarak "Publicize" sekmesine ardından "BuzzBoost" sekmesine tıklayın.



6.Aşama: Karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak, benim 7 olarak ayarladığım bölme kaç adet yorum gösterileceği. Bunu kendi sitenize en uygun hangisiyse ona göre ayarlayın. Same Window ise yorumların gösterilme biçimi. Eğer yorumların yeni pencerede değil de site içerisinde gösterilmesini istiyorsanız same window'u seçmelisiniz. Author name ise yorumcu adının görünüp görünmeyeceği. Önemli olanlar bunlar bu bölümü kendinize göre şekillendirdikten sonra save deyin. Size kodu verecek o kodu alın ve sitenizde istediğiniz bir yere yapıştırın.




FeedBurner ile Son yorumlar eklentisi eklemiş olduk.

2 Yorum:

asutay dedi ki...

kardesım son konuları ve e posta aboneliğini nasıl yapıyoruz _

Unknown dedi ki...

@asutay

Son konuları da aynen yukarıdaki adımları takip ederek ekleyebilirsiniz. Tek fark ilk adımdaki feed adresini http://blogadresi/feeds/posts/default olarak değiştirmek.

E posta aboneliği ise şurada kısaca bahsedilmiş

http://www.tekno-haber.net/1806/feedburner-mail-ile-yazilarinizdan-okurlarinizin-haberi-olsun.html

Yorumuzu yazıp gönder butonuna bastığınızda 'İsteğiniz gerçekleştirilemedi. Lütfen yeniden deneyin' gibi bir uyarı alabilirsiniz. Tekrar gönder butonuna bastığınızda sorun düzelecektir.

Sitedeki Herhangi Bir Dökümanın, Yazılımın ya da Yazının Telif Haklarını(zı) İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız İletişime Geçiniz.

İletişim Adresi: admin@crackerturk.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...